duurzame gevelbekleding

De huizenmarkt is geëxplodeerd en het is dan ook moeilijk om een huis of appartement te kopen. Dat is zo in heel Nederland dus ook in Groningen. Daardoor wordt een appartement kopen Groningen er niet makkelijker op. Zodra er een appartement te koop wordt aangeboden zijn er zoveel aanvragen om het appartement te komen bezichtigen dat het mooi is als je bij de eerste tien hoort. De vraagprijs wordt ook overboden. Om direct actie te ondernemen als een appartement voor verkoop wordt aangeboden is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze weet als één van de eerste dat er een appartement op de markt komt. Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt voor een appartement kopen Groningen wordt om informatie gevraagd die wordt gebruikt om  een inschatting te maken waar (omgeving) en naar wat voor een appartement (inrichting) je op zoek bent.

Waar moet je op letten bij een appartement kopen Groningen?

De regels voor een appartement kopen Groningen zijn anders dan de regels bij het aankopen van een huis. Wie een appartement koopt wordt automatisch lid van de VvE (Vereniging van Eigenaars). De VvE behartigd de gemeenschappelijke belangen van alle appartement eigenaren. Daarom is het goed om vooraf te (laten) onderzoeken of de VvE actief is en hoe de VvE functioneert:

·         De VvE is wettelijk verplicht om ingeschreven te staan bij de KvK

·         De VvE is wettelijk verplicht een collectieve opstalverzekering af te sluiten

·         Er moet een splitsingsakte zijn waarin is opgenomen hoe de servicekosten zijn berekend. Lage servicekosten is fijn, maar als de VvE niet actief is en het dak moet worden vervangen dan gaat dat veel geld kosten en wordt dan achteraf volgens de splitsingsakte doorberekend.

·         De splitsingsakte geeft ook aan welke ruimtes privé of gemeenschappelijk zijn

Nog meer belangrijke zaken waar je op moet letten

Voor een appartement kopen Groningen moet je verder nog weten of de verkoper (huidige eigenaar) geen achterstanden heeft in de servicekosten. Is dat wel het geval dan kun jij daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Bij veel appartementen worden verwarmingskosten betaald via de servicekosten. Het is ook goed om dit na te vragen. Heeft het appartementencomplex een lift? Is er een beheerder aangesteld voor het complex? Heeft de VvE een reservefonds en hoe hoog is dit? Je krijgt een kopie van de splitsingsakte, het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement. In het huishoudelijk reglement staan de leefregels beschreven, bijvoorbeeld geen vuilniszakken in de gemeenschappelijke hal, of geen was ophangen buitenzijde balkon. Je ontvangt ook een kopie van het meerjarenonderhoudsplan waarin wordt aangegeven welk onderhoud jaarlijks wordt verricht en in welk jaar speciaal onderhoud wordt gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *