Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer en ben je op zoek naar de beste vloersoort voor jouw wensen? Dan zul je inmiddels wellicht al duizelig zijn van het aanbod aan vloersoorten die er verkrijgbaar is. Elke vloersoort komt ook nog eens in honderden dessins, kleuren, motieven enzovoorts. En dan ben je er nog niet, je moet nog een geschikte ondervloer hebben, plinten, gereedschap om het te leggen… maar laten we bij het begin beginnen. Dit zijn de meestgekozen vloersoorten volgens Vloerenhandel.

Houten vloer

Een luxe en natuurlijke uitstraling, duurzaamheid en een temperatuur die zich gemakkelijk aan de omgeving aanpast. Dat zijn in het kort de redenen om voor een houten vloer te kiezen. Er zijn ook redenen waarom men toch verder zoekt: houten vloeren zijn relatief duur in aanschaf en vergen nogal wat onderhoud. Dat maakt het een vloersoort voor de beter gevulde portemonnee.

Stenen, betonnen en tegelvloer

Deze harde vloersoorten hebben we in één categorie geplaatst. Deze vloeren zijn hard en meestal ook koud; de omgevingstemperatuur heeft er wat minder invloed op. Dat is fijn in de zomer: wanneer je oververhit bent is een koele vloer erg prettig aan de voeten. Tegel- en stenen vloeren hebben voegen, waardoor ze niet honderd procent egaal zijn. Een betonnen vloer kun je helemaal waterpas en glad maken.

Vloerbedekking

Je had het waarschijnlijk zelf al bedacht: van alle vloersoorten is vloerbedekking het meest comfortabel. Het materiaal is zacht, je glijdt niet weg en het is lekker warm. Ga je voor ultiem comfort, dan is vloerbedekking je go-to vloersoort. Denk er wel aan dat vloerbedekking wat minder makkelijk schoon te houden is, doordat de vezels veel stof en vuil vasthouden. Flink stofzuigen en af en toe stomen doet de truc.

PVC vloer

Een verrassende tweede wat betreft comfort is de PVC vloer. Dit materiaal is relatief zacht, met de uitstraling van een harde vloersoort. Met PVC kunnen namelijk vele andere vloeren worden nagebootst: hout, steen, tegels, beton etc.

Tip: PVC vloer Urk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *