Bij Fysio Utrecht kun je terecht voor meer dan alleen fysiotherapie. De fysiotherapeuten zijn namelijk ook geschoolde personal trainers en specialisten in sport en bewegen. Wanneer je een fysiotherapeutische behandeling ondergaat kun je ook trainen om je spieren sterker te maken onder begeleiding van een personal trainer. De therapeuten kunnen elke klacht aan je bewegingsapparaat behandelen zowel een chronische als een acute klacht is. Heb je (pijn) klachten of problemen met bewegen, dan kun je, zonder verwijzing van een arts, een afspraak maken voor een intakegesprek. Geef bij maken van een afspraak aan waar de klachten zitten of wat de klachten zijn, dan krijg je een gesprek met een fysiotherapeut die daarin gespecialiseerd is. Tijdens het intakegesprek zal ook een fysiotherapeutisch onderzoek worden gedaan. Het gesprek en het onderzoek moeten uitwijzen wat de klachten zijn en hoe ze zijn ontstaan.

Wat gebeurt er na het intakegesprek bij Fysio Utrecht?

Tijdens het intakegesprek zal de fysiotherapeut van Fysio Utrecht samen met jou een plan van aanpak opstellen. Je krijgt duidelijkheid over wat er gedaan wordt en hoe de therapeut van plan is dit te gaan doen. Er wordt ook een vervolgafspraak of afspraken gemaakt. Het behandelplan is erop gericht dat je, met behulp van fysiotherapie en eventueel oefeningen of training, van je (pijn) klachten afkomt én dat deze ook wegblijven. Bij Fysio Utrecht vind je therapeuten die elk op zich zijn gespecialiseerd in het behandelen van bepaalde klachten. Fysio Utrecht gaat met de Fysiek Health Club voor een andere benadering dan de ‘traditionele’ fysiotherapie praktijken. Je vindt in de praktijkruimte een trainingsruimte waar je kunt trainen met een personal trainer die is gespecialiseerd in fysiotherapie. Ze bieden je de kans om aan een gezond lichaam werken.

Welke behandelingen worden gegeven?

Je kunt met klachten aan je bewegingsapparaat, dus alle delen die kunnen bewegen, terecht bij Fysio Utrecht omdat ze hier werken met gespecialiseerde fysiotherapeuten. Twijfelt de fysiotherapeut of behandeling gewenst is, dan word je eerst doorverwezen naar je huisarts. Heb je last van acute, chronische, langdurige of terugkerende klachten? Of heb je last van een (oude) sportblessure of ouderdomsklachten? Fysiotherapie kan, vaak op een simpele manier, de pijn verlichten en de klachten laten verdwijnen. Met de juiste behandeling wordt er ook voor gezorgd dat de klachten ook wegblijven. Door fysiotherapie behandelingen kun je snel beter bewegen en herstel je ook sneller. Is training gewenst dan wordt die gegeven in de goed uitgeruste sportzaal van de Fysiek Health Club. 

Worden de behandelingen vergoed

Jongeren tot 18 jaar krijgen 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed uit het basispakket van hun zorgverzekering. Bij volwassenen ligt dat anders. Zij krijgen fysiotherapie voornamelijk vergoed als ze een aanvullende verzekering hebben afgesloten. Alleen wanneer de klacht chronisch is en voorkomt op de zogeheten chronische lijst kun je voor deze klacht de behandeling vergoed krijgen uit het basispakket. Bij Fysio Utrecht kunnen ze voor je nakijken of je in aanmerking komt voor vergoeding van een behandeling én hoeveel je dan vergoed krijgt. Je kunt ook contact opnemen met je zorgverzekeraar en navragen of fysiotherapie voor de klacht die je hebt door hen wordt vergoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *