Op het gebied van wonen en lifestyle zijn er continu verschillende trends actief. Een nieuwe trend op het gebied van interieur is de Marokkaanse sfeer. De laatste tijd zijn Marokkaanse invloeden steeds meer terug te vinden in de interieurtrends! Dat is niet zo gek, want met de kleurrijke en detailrijke Marokkaanse styling kun je veel kanten op. Met behulp van deze styling en een Velux dakkapel basis maak jij van je zolder een prachtige Marokkaanse slaapkamer! Kijk voor de mogelijkheden op Dakkapellen Modulair.

Kleuren

Het rijkelijke kleurenpalet is één van de meest typerende kenmerken van een Marokkaans interieur. De vele kleuren die gebruikt worden, hebben opvallende pigmenten en zijn heel zuiver. Voor een Marokkaanse inrichting wordt vaak gebruikgemaakt van kobalt-blauw, aquamarijn, turquoise, smaragd-groen, saffraan en karmijn-rood. Ook metaal zoals goud, koper en zilver komen vaak terug in een Marokkaans interieur. 

Decoraties

Marokkaanse poefs zijn echte eyecatchers en verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en leer. Je kunt ze gebruiken als afzonderlijk detail in de kamer, maar als je ze echt tot hun recht wil laten komen, moet je er meerdere bij elkaar plaatsen. Zo heb je een rijkelijk kleurenpalet dat mooi in balans is.

Verlichting

Verlichting die in een Marokkaans interieur gebruikt wordt, is ook erg opvallend. Deze lampen zijn voor een groot deel gemaakt van gebogen ijzer, leer of gekleurd glas. Net als de rest van het interieur hebben ook de lampen veel kleuren en details.

Ben jij helemaal fan van vrolijke kleuren? Dan is een Marokkaanse styling wellicht iets voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *