Leveranciers

Leveranciers met dezelfde visie

Salad & the City werkt samen met een aantal zeer zorgvuldig geselecteerde leveranciers om jullie uiteindelijk te kunnen voorzien van de heerlijkste salades en meest volledige maaltijden.

Hierbij onze belangrijkste partners op een rijtje:

Leverancier_Rungis
Rungis Barendrecht
Rungis is de vers specialist met een passie voor groente en fruit. Rungis neemt op het gebied van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ haar verantwoordelijkheid. Als groenten- en fruitspecialist voor de horeca handelt Rungis met respect voor de natuur, maatschappij, medewerkers, klant, teler én product! Duurzaam ondernemen zal tenslotte winst opleveren voor iedereen.


VanMenno

Menno is ruim 10 jaar geleden begonnen in de bakkerswereld en was op zoek naar het perfecte brood. Hij reisde af naar Frankrijk om bij de bakker Basil Kamir te gaan werken, één van de beste bakkers van Parijs. Hier leerde hij desembroden bakken met biologisch meel, wat op een molenstenen gemalen wordt en gebakken wordt in een houtgestookte steenoven.

Voor het desembrood  gebruikt Menno zijn eigen zuurdesemcultuur, die hij eind 2000 heeft gekweekt en sindsdien iedere dag is ververst met nieuw meel en water. Er wordt geen gist toegevoegd aan dit deeg en er wordt alleen biologisch meel voor zowel het zuurdesem als voor het uiteindelijke deeg gebruikt. Het brood heeft een knapperige, stevige korst en een onregelmatige, veerkrachtige kruim. Zuurdesem op z’n Frans: lekker, met een vlijmscherpe krokante korst en lichte zuren waardoor je ook het karakter van de biologische tarwe goed kunt proeven.


L’amuse
l’Amuse verkoopt meer dan 400 soorten kaas. Na affinage in een van de drie klimaatcellen, zijn de kazen geschikt voor consumptie. Particulieren kunnen dagelijks terecht in Amsterdam, bijna dagelijks in IJmuiden, de horeca wordt zoveel mogelijk beleverd met eigen gekoeld vervoer. Rijpheid kan naar wens van de klant worden ingevuld. l’Amuse is ook importeur van de oliën van Chateau d`Estoublon uit de Provence. Ook de ontwikkeling van nieuwe kazen en ultieme combinaties zoeken tussen wijn, bier, whisky, thee, sake en kaas behoren bijna dagelijks tot hun werk.


Jan van As
Jan van As staat voor kwaliteit, duurzaamheid en gemak. De boodschap luidt: eet vis wanneer het verantwoord is en laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is. Op deze manier levert Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, een onafhankelijkeorganisatie die zich sterk maakt voor een ecologisch verantwoorde visproductie. Door bepaalde vis rechtstreeks van visboten te kopen, garandeert Jan van As topkwaliteit; verser kan niet! De bedrijfsprocessen van Jan van As

zijn gecertificeerd volgens de internationale HACCP-richtlijn. Jan van As werkt dus volgens de strengste normen op het gebied van voedselveiligheid.

 


Nice to meat
Professionele selectie, bewerking en distributie Nice to Meat is voortgekomen uit een traditionele kwaliteitsslagerij. In deze ambachtelijke omgeving wordt het professioneel selecteren, bewerken en distribueren van vlees al meer dan 115 jaar beschouwd als een kunst. Onder het motto ‘Meat is Art’ houden ze consequent vast aan die traditie van vakmanschap.


Based on a true story
Based on a True Story is de nieuwe online conceptstore waar je, naast dat je er mooie, rare en fascinerende one-of-a-kind producten kunt kopen, vooral kunt genieten van de bijzondere verhalen achter deze producten. Verhalen die je telkens weer meenemen op een avontuur terug in de tijd of naar de ambachtelijke werkplaats waar men nog met liefde en passie mooie producten maakt. Bij Based on a True Story kun je terecht voor vintage & handmade interieur, art, Payelle grand cru champagne en ’s werelds beste olijfolie. Producten gemaakt met liefde!


Ton Overmars

De drankenwinkel met het grootste en spannendste assortiment van Nederland. Ton Overmars is al vanaf 1971 gevestigd met de gespecialiseerde Wijnwinkel-Slijterij op het Hoofddorpplein in Amsterdam- Zuid. Door het grote assortiment van meer dan 6000 soorten verschillende dranken en wijnen staan ze bekend in heel Nederland. Veel wijnen worden rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Kleine maar heel betrouwbare wijnmakers met hun eigen identiteit. Constant zijn ze op zoek naar nieuwe ontdekkingen. De hele wereld van dranken heeft bij Ton Overmars in het assortiment.


Dorstlust

Dorstlust, de frisdrankleverancier, is ontstaan uit een behoefte om Nederland kennis te laten maken met frisdranken met een verhaal, frisdranken die nét even wat anders zijn dan diegene die we nu allemaal wel al kennen. Ontdek de verhalen achter onze frisdranken en de mooie, (veelal) natuurlijke ingrediënten die gezamenlijk voor een vaak opvallende, ándere smaak zorgen. Dorstlust gaat voor dranken zonder kunstmatige toevoegingen, maar mét bijzondere smaken. Dranken die uitdagen om geproefd te worden, ontdekt te worden en gekend te worden: dat is waar Dorstlust voor staat.