Is jouw trap enigszins verouderd? Dan kan het een goed idee zijn om voor trap renovatie te kiezen. De meeste mensen maken dagelijks gebruik van de trap in hun woning. Vandaar dat het vrij vervelend is als de trap niet langer de gewenste uitstraling heeft. Dit kan het woongenot beïnvloeden. Het is goed om te weten dat je de trap ook kunt laten renoveren. Het kostenplaatje dat hierbij komt kijken, is afhankelijk van de huidige staat van de trap en de manier van renoveren. Er zijn namelijk ook verschillende manieren om de trap te renoveren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over trap renovatie.

Trap renovatie met een tapijt of overzettreden

De goedkoopste vorm van trap renovatie is door tapijt of overzettreden op de trap aan te brengen. Soms is het al voldoende als je het tapijt op de trap vervangt en is de trap zelf nog in prima conditie. Dat is ideaal, want het verwijderen en opnieuw aanbrengen van het tapijt is allesbehalve moeilijk en daarom ook relatief goedkoop. Je kunt deze vorm van traprenovatie zelf doen indien je dat zou willen. Het renoveren van de trap met overzettrede is al iets uitdagender. Als je zelf handig bent, kun je hier zelf mee aan de slag gaan, maar anders kun je het beter overlaten aan een specialist.

Met behulp van overzettreden is een vakman in staat om relatief snel de trap te renoveren. Deze vorm van trap renovatie kost je uiteraard iets meer dan wanneer je slechts het tapijt laat vervangen. De kosten vallen echter in het niet wanneer je dit vergelijkt met wanneer je de trap compleet zou laten vervangen.

Trap renovatie door te zandstralen

Nog een vorm van trap renovatie is door de trap te zandstralen. Dit kan niet op iedere trap worden toegepast. Deze techniek is geschikt voor een trap van hout. Als de toplaag van de trap versleten is, kan men deze toplaag zeer efficiënt verwijderen door te zandstralen. De trap komt er zo weer hetzelfde uit te zien als voorheen. Als je een mooie houten trap hebt die door de jaren heen ietwat is versleten, hoef je dus nog niet meteen een nieuwe trap aan te schaffen. Dat is zonde, want vaak is de trap nog prima op te knappen door een vakman.

Bespreek de mogelijkheden met een specialist

Wil jij dat je trap er weer zoals voorheen uit komt te zien? Of wil je de trap juist een compleet andere look geven? Dan is het aan te raden om de mogelijkheden rondom trap renovatie eens met een vakman te bespreken. Zo krijg je een goed beeld van wat men voor je kan betekenen. We kunnen je alvast verklappen dat vrijwel iedere trap probleemloos te renoveren is, mits je hiervoor de juiste vakman inschakelt. Het is dus niet snel nodig om je trap compleet te laten vervangen, tenzij dat het herstellen van de schade prijziger wordt dan een nieuwe trap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *