bellen

De WOZ waarde Apeldoorn wordt bepaald door de gemeente Apeldoorn. De WOZ waarde is de waarde die wordt toegekend aan een pand en is de waarde die dat pand op 1 januari van het vorige jaar had. In Nederland bepaald elke gemeente zelf de Waarde Onroerende Zaken (WOZ) voor panden die in hun gemeente staan. Elke gemeente heeft hiervoor taxateurs in dienst. De taxateurs bekijken (taxeren) panden en maken hierbij ook gebruik van het Kadaster voor de juiste gegevens van dat pand. Dat betekent voor de WOZ waarde Apeldoorn overigens niet dat elk pand in Apeldoorn wordt getaxeerd door deze taxateurs. Er worden steekproefsgewijs panden getaxeerd en er wordt gekeken naar de verkoopprijs van panden. Al deze gegevens worden ingevoerd in een speciaal programma op de computer en hiermee wordt dan de WOZ waarde Apeldoorn bepaald. Gelijkwaardige panden krijgen dezelfde WOZ waarde.

Je woning wordt vergeleken met gelijkwaardige panden

Als je weet hoe de WOZ waarde Apeldoorn wordt bepaald dan begrijp je ook dat de WOZ waarde van je woning in de meeste gevallen niet klopt. Geen enkel pand is gelijk, zelf niet bij rijtjeswoningen. Het ene huis is goed onderhouden het andere niet. Aanbouw of verbouw kun je in de computer niet zien. Dat is de reden dat je de WOZ-aanslag altijd moet controleren. Op deze aanslag kun je zien met welke panden de gemeente Apeldoorn je woning vergelijkt. Door na te gaan of deze vergelijking ook een beetje klopt weet je ook of de WOZ waarde klopt. Het is zomaar mogelijk dat je huis wordt vergeleken met een woning met een dakkapel of met een inpandige garage. Vergelijk ook de inhoud van je woning en de oppervlakte van de grond.

Er zijn consequenties bij een verkeerde WOZ waarde Apeldoorn

Zowel een te hoge als een te lage WOZ waarde Apeldoorn heeft consequenties. In het geval je een te lage WOZ-aanslag betaal je minder aan diverse instanties, maar de verkoopprijs zal ook lager liggen. Heb je een hypotheek met boeterente? Dan kun je bij een te hoge WOZ waarde vragen bij de bank of de boete kan vervallen. Maar een te hoge WOZ waarde zorgt ervoor dat je meer betaald aan diverse belastingen zoals

·         Onroerende zaakbelasting (OZB)

·         Watersysteemheffing

·         Rioolheffing

·         Erfbelasting

·         Inkomstenbelasting via het eigenwoningforfait

·         Roerende zaakbelasting

Teken bezwaar aan bij een verkeerde WOZ waarde

Vertrouw je de WOZ waarde Apeldoorn niet dan kun je bezwaar aan (laten) tekenen. Wanneer je WOZ-bezwaar aan wil tekenen dan moet dit gebeuren binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag WOZ. Je kunt gratis bezwaar aan laten tekenen door een bezwaarmakers bureau. Ze kunnen dit gratis voor je doen omdat ze bij toekenning van het bezwaar een vast bedrag van de gemeente vergoed krijgen. Het bezwaarmakers bureau beoordeelt vooraf de slagingskans en die is positief in bijna 90% van de aanvragen. 

De Bezwaarmaker vraagt om enkele gegevens en stellen een beargumenteerd bezwaarschrift op dat ze naar de gemeente sturen. Omdat ze dit gratis voor je doen heb je niets te verliezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *